Találd meg önmagad... mielőtt én talállak meg!

2016. május 09. 15:19 - Daven Darkmoor

Morgue Hollow

Morgue Hollow a Skócia északi részén elterülő Naver Forest mélyén található - avagy nem található, mivel a legenda szerint az, aki a városon kívül tartózkodik, sosem lelhet rá a településre, ezért a lakosok sem hagyják el otthonukat. Morgue Hollow az erdő déli, a Loch Nan Clar tóhoz közel eső részén van (ezt az erdőrészt hívták az ott lakók Rengetegnek), már ha kiállta a romboló évszázadok próbáit és még ma is létezik. Nem tudhatjuk biztosan, mert már több testben is megpróbáltam visszamenni, de sajnos egyikben sem kaptam lehetőséget arra, hogy viszontlássam szülőhazámat. 

Az 1200-as években egy arra járó, vándorokból álló csapat telepedett le véglegesen a Rengetegben, azóta gyarapodott a település és egész szép számmal éltek ott a 'klán' leszármazottai. A 14. század vége felé a azonban lakosok elkaptak egy, a Rengetegen áthaladó boszorkányt, aki Németországba tartott, hogy ott ünnepelje a hozzá hasonlók legnagyobb ünnepét, a Walpurgis-éjt (más néven Walpurgisnacht). Mivel a boszorkány képes volt megtalálni a várost, közel merészkedett ahhoz, és fontolóra vette, hogy betér egy fogadóba és figyelemfelkeltés nélkül ott tölt egy éjszakát. A lakosok gyorsabbak voltak: mielőtt a nő döntésre jutott volna, néhány férfi elkapta és boszorkánynak kiáltotta ki, mert képes volt megtalálni a települést. A boszorkányt máglyán égették a Főtéren, ahol lángoktól nyaldosva, utolsó szavaival még megátkozta az akkor még névtelen városkát. Az átok azt eredményezte, hogy egyszerre 100 embernél többen nem lakhatnak a helységben, különben a legfiatalabbak meghalnak, így 'optimálisra' csökkentve a létszámot. 

Aznap este rengeteg gyermek veszett oda rejtélyes körülmények közt. Álmukban hunytak el; máig ismeretlen, mi okozta a halálukat: sem betegség, sem öregség, sem méreg, semmiféle orvosilag magyarázható ok. Hamarosan egy gyerekeknek szentelt temetőt is létesítettek az immáron faluvá fogyatkozott város egyik végében. Hónapokkal később, mikorra a lakók rájöttek, hogy miért távoznak sorra a fiatalok, addig szülési tilalmat rendeltek el, míg elég öreg, beteg ember meg nem halt. Azóta nagyon óvatosak, nehogy újra bekövetkezzen a katasztrófa. A falu a sok halottról a Morgue Hollow nevet kapta, melyben a morgue szó hullaházat jelent.

Hamarosan térképet is fogok mellékelni, de még nem tudom, mikor tudok elkészülni vele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://davensrealm.blog.hu/api/trackback/id/tr618699814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Találd meg önmagad... mielőtt én talállak meg!
süti beállítások módosítása